از مناطق دیدنی و گردشی این شهر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تخت سلیمان و آتشکده آذرگشسپ که به عنوان چهارمین اثر باستانی ایران در فهرست جهانی آثار فرهنگی یونسکو ثبت شده است. این محوطه باستانی با قدمت ۳۵۰۰ ساله جزو ده اثر بزرگ ملی در دست بازسازی میباشد.
کوه زندان سلیمان: کوهی استوانهای شکل تو خالی که در زبان مردم محلی زندان سلیمان نامیده میشود
آبگرم تخت سلیمان(ایسدی سو): با چشمههای آب گرم که برای درمان بیماریهای روماتیسمی بسیار مفید است
چمن متحرک چملی : جزیرهای متحرک در داخل آب دریاچه چملی واقع در روستای بدرلو تکاب که از مناطق بسیار زیبا ولی در عین حال گمنام و ناشناخته میباشد
قلعه بلقیس که بر روی کوه مرتفع بلقیس قرار دارد (ارتفاع ۳۳۳۵)
مسجد جامع تکاب با قدمت بیش از صد سال با معماری زیبا ثبت شده در آثار لیست آثار ملی
بنای ساختمانی معروف به قلعه که در داخل شهر قرار دارد و به یکی از اربابان قدیم شهر تعلق داشته است.
بقعه ایوب انصاری
قلعه ساری قورخان
غار کرفتو که متعلق به شهر سقز است فاصله نزدیکی با شهر تکاب دارد.
آبگرم و آبشار قینرجه در روستایی به همین نام واقع در جاده تخت سلیمان.
چهار ستون تاریخی چهار طاق زوار(کلیسای چهار طاقی) در روستای چهارطاق.
زندان برنجه
کوه چهل چشمه (وجود آثار تاریخی کشف نشده در آن)
غار جدید الکشف در ۳۵ کیلومتری تکاب
ازآثار باستانی و دیدنیهای شهرستان تکاب مسجد جامع تاریخی روستای اغولبیک که در ۵ کیلومتری شهرستان تکاب واقع گشته، که ۷سال زودتر از مسجدجامع تکاب بنا شده و همچنین یخچال طبیعی بی نظیر قدیمی که قدمت آن به بیش از یک قرن میرسد میتوان اشاره نمود.و آثار تاریخی زیادی که متاسفانه با بی توجهی مسئولین ازبین رفته و یا نیز در حال از بین رفتن است که از جمله آن میتوان به حمام قدیمی که در روبروی مسجد جامع بنا شده بود(که در حال حاضر این حمام در زمانی که حتی کاملا سالم بود توسط دولت تخریب شدو به جای آن بانک صادرات ساخته شده است) و قلعه اربابی بزرگ و بی نظیر (این قلعه نیز به جای اینکه تبدیل به موزه شود محل اداره هلال احمر شهرستان شده است) و کوره خانه قدیمی و ... میتوان اشاره نمود. آب سرد معدنی روستای اغولبیک که در دربند واقع گشته خواص درمانی بسیار مفید دارد و سالانه مردم زیادی از روستاهای اطراف و شهرستان تکاب به آنجا میآیند. نور تپه که یکی از آثار قدیمی و تاریخی روستای اغولبیک که هم زیارتگاه و هم کوره آجر پزی، که آجر مسجد جامع اغولبیک در آنجا تولید میشده است و یکی از آثار ثبت شده میراث فرهنگی میباشد.
نظرات شما عزیزان: